Sisällön tarjoaa Blogger.

Miniloma LappajärvelläMonilapsisessa perheessä tulee aivan liian harvoin tulee järjestettyä kahdenkeskistä aikaa vain yhden lapsen kanssa. Yleensä meitä on sellaiset täydet pari autollista mutta tällä kertaa lähdettiin teinin kanssa ihan vain kahdestaan pikku minilomalle. Ja päästiinkin oikein kunnon hemmotteluun, kun blogiyhteistyön merkeissä saimme tutustua uudistettuun hotelli Kivitippuun Lappajärvellä.

Kivitippu perustettiin vuonna 1989. Syksyn 2015 pakolaistulvan myötä siitä tehtiin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, jona se ehti toimia melkein vuoden päivät ennen lakkauttamistaan. VOK-toiminnan lopettamisen jälkeen on tapahtunut paljon; remonttia on tehty roimalla kädellä sisällä ja ulkona, ja vieläpä ihan paikallisvoimin. Kivitipun avajaisia vietettiin tämän kuun alussa. Olinkin siis todella utelias näkemään, mitä uudistetulle hotellille kuuluu ja miltä sielä nykyään näyttää. 

Heti sisäänpäästyämme tuli selväksi, että palvelu on ainakin erinomaista ja meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia. Koko henkilökunta oli todella ystävällistä ja avuliasta. Erityiskiitos siitä, että hyvin pitivät pokerinsa silloinkin, kun en esittäytyessäni muistanut nimeäni. Reilun viikon naimisissaolon aikana ei ole vielä oikein tämä uusi sukunimi mieleen iskostunut.

Meille oli varattu hotellista oikein viimesen päälle sviitti, eli tilaa oli kahdelle paljon. Sviitti oli ihanan rauhallisesti ja tyylikkäästi sisustettu. Seinillä oli kauhavalaisen Tomi Katajamäen eteläpohjalaista valokuvataidetta. Jälleen oli siis suosittu lähialueen tekijöitä. Arvostan! Sviitissä oli myös oma tilava parveke, josta oli mitä parhaimmat näköalat.


Siis katsokaa tätä sviitin keittiönpöytää, aivan upea!Näkymä sviitin parvekkeelta


Pääsin rentoutumaan myös Kivitipun yhteydessä toimivaan Päivien Kimallus -kauneushoitolaan. En mennessäni oikein edes tiennyt, että minkälaista hoitoa haluaisin tai tarvitsisin mutta se oli selvää, että näillä kilometreillä on syytä jo tehdä vähän huoltotoimenpiteitä. Onneksi yrittäjä Päivi Sillanpää tiesi heti mitä kasvoni tarvitsee; vähän ultraa, timanttia, naamioita ja voiteita ja avot! Taas oli tämä kulahtanut keski-ikäinen kuin uudestisyntynyt. Otsa oli kirkas ja mieli rento. Päivien Kimallus -hoitolasta saa kosmetologipalvelujen lisäksi hierontaa ja fysioterapiaa. On ihanaa yhdistää lomaan tällaisia rentouttavia hemmotteluhoitoja. Nipistää vähän omaa aikaa itselle perhelomallakin.
Äidin kauneushoitojen jälkeen lähdettiin yhdessä tutkimaan, mitä kivaa hotellista ja sen lähistöltä löytyy. Mitä kaikkea täälä voisi lasten ja teinien kanssa tehdä? Teineille usein tuntuu riittävän viihdykkeeksi pelkkä älypuhelin mutta reissussa ei aleta mitään puhelimenruutua tuijottamaan. Sateisen iltapäivän jälkeen alkoi onneksi kelikin kirkastumaan.

Aivan ensimmäisenä käytiin tutustumassa hotellin alakerrassa olevaan Meteoriittikeskukseen. Näyttely kertoo paitsi Lappajärven mutta myös koko Aurinkokuntamme synnystä, geologiasta, avaruudesta ja muusta mielenkiintoisesta.


     Kuva: kivitippu.fi


Hotellin aulassa on tällainen söpö pieni askartelu-/sisustuspuoti, josta voi ostaa pieniä sisustustuotteita ja askartelutarvikepaketteja. Hauskoja juttuja oli esimerkiksi virkatut saunavihdat ja kävyt. Myös pyöreä puuhelmipeili oli tosi söpö ja sopisi hyvin meidän rakkaalle mökille. Tällaiset tarvikepaketit on tosi kivoja vaikka tuliaiseksi.
Se oli selvää, että tekemisen puutetta ei täälä ainakaan joudu kärsimään. Kaikenlaista puuhaa on tarjolla vaikka millä mitalla, varmasti jokaiseen makuun. Uutena juttuna on tullut suppailu, joka kasvattaa suosiotaan koko ajan. Välineitä ja opastusta lajin saloihin antaa SUP Lappajärvi. Ja mikäs täälä kauniilla järvellä on suppaillessa vaikka koko perheen voimin. Ihan pienille lapsille ei laji sovi mutta esim. jo 12-vuotias uimataitoinen lapsi voi jo hyvinkin mennä alkeiskurssille. Laji on mukavan leppoisa ja erityisen mukavaa on se, että sitä voi harrastaa yksin tai porukassa.  Eli jos ei seura miellytä, voi suppailla pitkin järveä ihan omaan tahtiin.


     Kuvat: SUP Lappajärvi


Kivitipun ihana hiekkaranta on aivan mahtavan kirkas ja sopivan matala pieniä lapsia ajatellen. Kauniilla lämpimällä kelillä täälä viihtyy varmasti vaikka koko päivän pulikoiden ja auringosta nauttien.
Tai jos ei vesille mieli, voi pelata vaikkapa golfia Kivitipun upealla radalla, ottaa beachvolley matsi tai kokeilla kiipeilyä. Siis vain muutamia aktiviteetteja mainitakseni. Lapsille on myös tosi kiva leikkipuisto ihan hotellin edustalla.
Koko Nykälänniemi on tosi kaunista ja hyvinhoidettua seutua. Jokapaikassa on tosi nätisti maisemoituja pieniä siltoja, rantapoukamia ym. Rannassa on myös kiva kota, jossa voi paistaa vaikka muurinpohjalättyjä kesäillan ratoksi.Kodan vierestä löytyi myös ihka aito kirkkovene! Siis ihan oikea sellainen, ei puun kylkeen piirretty. Teiniä tämä meinasi vähän naurattaa, tiedä sitten miksi..Ihan Kivitipun naapurissa on, kuten sen nimikin sanoo, Suloinen Käsityöpuoti. Sielä on tarjolla viidenkymmenen eri käsityötaiteilijan tuotteita, läheltä ja kauempaa. Täältä teki vaikka mitä löytöjä ja tuntui, että vielä jäi paljon näkemättäkin. Koko tunnelmallinen pieni puoti oli aarteita täynnä.Ja tottakai käytiin myös herkuttelemassa hotellin ravintolassakin. Ja syötiinkin itsemme oikein kunnolla ähkyyn. Mietittiin tosi pitkään, että mitä tilataan, sillä monipuolisen ruokalistan kanssa tuli varsinainen runsaudenpula. Olisi halunnut maistaa vähän kaikkia! Oltiin sitten loppuviimein molemmat mässytuulella ja tilattiin pizzaa ja hampparia. Ne veikin sitten kielen mennessään ja tottakai loppuun asti piti syödä vaikka kuinka alkoi vaatteet kinnaamaan. Oli niin hyvää!Mukavan päivän päätteeksi käytiin vielä pulahtamassa hotellin allasosastolla. Sielä tarkeni tällainen vilukissakin uiskennella ja nautiskella lämpimistä poreista. Tarkoitus oli käydä ennen uintia vähän huhkimassa hotellin kuntosalilla mutta unohdettiin se kokonaan! No ensi kerralla sinne sitten.Olipa meillä mukava miniloma. Eikä todellakaan notkuttu nenä kiinni puhelimenruudussa!
Tällä jaksaa taas pitkän aikaa.
Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista. Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi