Sisällön tarjoaa Blogger.

Menovinkki

Viikkoa ennen juhannusta kannattaa suunnata nokka kohti Seinäjokea ja sielä järjestettävää Farmaria! Farmari ei ole tosiaankaan pelkästään maataloudesta ja traktoreista kiinnostuneiden tapahtuma, vaan ihasteltavaa, hämmästeltävää ja mielenkiintoista nähtävää löytyy varmasti jokaiselle. Esimerkiksi Maku-osastolla voi tutustua eteläpohjalaiseen ruoantuotantoon sekä ostaa kotiin vietäväksi tuoretta, lähellä tuotettua ruokaa. Taito-osastolla löytyy runsaasti tarvikkeita askarteluun ja käsitöihin, sekä nahkatuotteita, kädentaitoja, sisustustuotteita, koruja, vaatteita ym. mielenkiintoista. Sielä on myös mm. yhteisöllinen Minun maaseutuni -teos, jonka luomiseen voi osallistua jokainen jättämällä siihen omat ajatuksensa siitä, mitä maaseutu itselle merkitsee.

Tosi mielenkiintoinen tuttavuus on myös Camera Obscura 2017 -neulanreikäkamerakontti, jossa pääsee kameran sisään. Se on siis pimeä kontti, jonka seinässä on pieni reikä. Reiästä tulevan valon ja yksinkertaisen linssin avulla kuva heijastuu seinälle ylösalaisin. Aivan kuten kamerassa! Valokuvakeskus Perin kamerakontti on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Ja oma lukunsa on tietty ne Farmarissa näytillä olevat eläimet ♥ Niitä on ihan pakko päästä katsomaan. Onhan ne vaan niin söpöjä.

Kuvat: farmari.net

Farmarin puitteissa kävimme SObloggareiden kanssa tutustumaassa maidon alkulähteelle, eli Koskenojan tilaan Luopajärvellä. Siitä voi lukea täältä. Se oli kyllä tosi mielenkiintoinen retkikohde. Tilalla on tulossa nyt Farmarin aikaan avoimien ovien päivä, eli yleisöllä on mahdollisuus käydä katsomassa mitä lehmille kuuluu. Menkäähän ihmeessä käymään! Lisätietoa täälä.

Farmarissa on siis nähtävää ja koettavaa varmasti koko perheelle! Tutustu tarjontaan: www.farmari.net