Sisällön tarjoaa Blogger.

DesignsunnuntaivierailuKävin tutustumassa, elämäni ensimmäistä kertaa, Designsunnuntai-tapahtumaan. Designsunnuntai on osa Seinäjoki Art & Design weekia (SADW), eli Seinäjoella järjestettävää taiteen ja muotoilun teemaviikkoa.

Aurinkoisena sunnuntaipäivänä Seinäjoen kaupunginteatterille olikin kokoontunut suuri joukko taiteen ja muotoilun ystäviä. Päivä tarjosi myyntikojuja ja mielenkiintoista ohjelmaa, mm. luentoja ja työpajoja, runsasta brunssia unohtamatta. Designsunnuntaissa oli todella herkkuja kaikille aisteille!


Desingcornerissa ja myyntitorissa olisi riittänyt ihasteltavaa vaikka koko päiväksi! Myynnissä oli upeita ja hienosti oivallettuja designtuotteita ja -palveluita. Päivän sana tuntuu olevan ennenkaikkea kierrätys. Vanhoista ylijäämistä valmistetaan hienoja koruja ja käyttötavaroita.
Eräs mielenkiintoinen tuttavuus oli THINK TODAY, joka muokkaa ja valmistaa sisustus-, käyttö- ja design-tuotteita sisustus- ja rakennusalan hukkamateriaalista; tapetista, kankaasta, muovimatosta, laminaatista ja keraamisista laatoista. Esimerkiksi allaolevan kuvan palapeli-pannunalusta on valmistettu keraamisesta laatasta. Yksi pala riittää kattilan alle, kaksi uunivuoalle jne. Kaiken lisäksi se on todella kaunis katsella.Olen ihastunut myös vaasalaisen Vernadan koruihin. Se on oivaltava, käsintehty korusarja, joka valmistetaan huolella valituista luonnonmateriaaleista. Ostamani suomalaisuutta ylistävä rannekoru sopii mielestäni hyvin Suomi100-juhlavuoteen ja tottakai muulloinkin!Designsunnuntaissa oli otettu myös lapset kivasti huomioon. Työpajassa sai valmistaa oman taidepostikortin ja tehdä legoista taidetta. Valtavasta legolaarista sai myös kahmaista pussillisen legoja mukaansa pikkurahalla.


Designsunnuntai oli tosi kiva tapahtuma ja sielä olisi helposti viettänyt vaikka koko päivän mielenkiintoisia luentoja kuunnellen sekä taidetta ja käsitöitä ihastellen.